قیمت نفت روز جمعه با تصمیم تولیدکنندگانی نظیر کویت برای کاهش زودتر تولید و تصویب بسته نجات اقتصادی دیگری از سوی آمریکا برای مقابله با تبعات پاندمی کرونا، افزایش یافت.
ماهواره های سنتینل ۱ که دور مدار زمین می گردند، چشمانی در آسمان هستند که نشان می دهند چرا قیمت نفت آمریکا به زیر صفر سقوط کرد و ممکن است در اکثر نقاط جهان چنین اتفاقی تکرار شود.
قیمت نفت وست تگزاس آمریکا که در شب گذشته با افت شدید ۱۰۴ درصدی همراه شده بود و برای نخستین بار در تاریخ به کمتر از صفر دلار رسیده بود، در معاملات صبحگاهی با کمی افزایش به بیش از صفر دلار معامله شد.
کسری بودجه ۲۰۲۰/۲۱ کویت، سومین تولیدکننده بزرگ اوپک حتی قبل از آغاز جنگ قیمت بین عربستان و روسیه و کاهش قیمت نفت ۹.۲ میلیارد دینار (۳۰ میلیارد دلار) بود.قیمتی که این کشور برای متعادل نگه داشتن بودجه خود نیاز دارد ۸۱ دلار در هر بشکه است.
روزهای پر تلاطم بازار نفت موجب شده تا این طلای سیاه باب مذاکره بسیاری از کشورها باشد، در این میان کارشناسان بر این باورند که بهبود وضعیت نابسامان بازار نفت در این روزها نیازمند تعهد کشورها به وعدهها و رفع بحران کرونا است.
با انتشار آمارهای اقتصادی چین و اعلام رشد منفی اقتصادی در این کشور و همچنین کاهش میزان ذخایر نفتی در آمریکا، قیمت نفت برنت در روز گذشته با روند افزایشی همراه شد در حالی که نفت آمریکا افت بسیار شدیدی را متحمل شد و به زیر ۲۰ دلار در هر بشکه معامله شد.
پس از آنکه یک نهاد دولت آمریکا اعلام کرد که میزان تولید نفت شیل این کشور در ماه آوریل به مقدار بی سابقه ای کاهش خواهد یافت، این کاهش در کنار توافق کاهش تولید اوپک پلاس سبب شد تا قیمت نفت در روز سه شنبه شاهد افزایش باشد.
تا زمانی که همه گیری ویروس کرونا میلیاردها نفر را خانه نشین کرده است کاهش ۱۰ میلیون بشکه ای تولید روزانه نفت جهان نیز نمی تواند به تقویت قیمت نفت کمک موثری بکند.
مؤسسه مالی اعتباری فیتچ اعلام کرد اگر تولیدکنندگان بزرگ جهان نتوانند در مورد کاهش عرضه نفت توافق کنند، بازارهای نفت تحت فشار فیزیکی شدیدی قرار خواهند گرفت.
به دنبال امیدواری ها نسبت به انعقاد یک توافق جهانی برای کاهش عرضه نفت که احتمالا تا اوایل هفته آینده به دست خواهد آمد، قیمت نفت روز جمعه برای دومین جلسه متوالی افزایش داشت و بزرگترین رشد هفتگی تاریخ خود را پشت سر گذاشت.
قیمتهای نفت در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی بهدنبال نشانههای احیای اقتصاد چین که امیدها به بهبود تقاضا را برانگیخت، بخشی از ضرر روز گذشته را جبران کرد و بهبود یافت.
تصمیم برخی اعضای اوپک برای افزایش عرضه نفت و شیوع ویروس کرونا در جهان سبب کاهش بیش از حد قیمت این کالا در بازارهای جهانی شد که آینده بازار نفت را در ابهام فرو برده است.